Traduïx

dimarts, 5 de juny del 2012

5 DE JUNY UNA DATA PER A DEFENDRE UN MODEL MEDIAMBIENTAL SOSTENIBLE QUE MILLORE LA QUALITAT DE VIDA




La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient es va iniciar en 1972 i ha crescut convertint-se en un dels principals vincles a través del qual l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en el context mundial estimula la consciència sobre el medi ambient i exhorta a l’atenció i acció política.
El Dia Mundial del Medi Ambient complix 40 anys en aquest 2012. Des que el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) es va formar en 1972, el Dia Mundial del Medi Ambient s’ha celebrat anualment.
El tema del 2012 per al Dia Mundial del Medi Ambient és: una Economia Verda: t’inclou a tu?, amb la qual es pretén millorar el benestar humà i l’equitat social, reduint significativament els riscos ambientals i el dany ecològic.
El tema del 2012 per al Dia Mundial del Medi Ambient és una “Economia Verda”, un contingut complex d’entendre, però fonamental per a contribuir d’una forma raonable als nombrosos  problemes que amenacen en l’actualitat el nostre planeta.
En altres paraules, cal pensar en una economia verda com un entorn econòmic que aconseguix baixes emissions de carboni, l’eficiència dels recursos i, alhora que siga socialment inclusiva.
Enguany les administracions han de realitzar esforços per a impulsar una economia més verda que podria crear entre 15 i 60 milions de nous llocs de treball en tot el món durant els pròxims vint anys, segons el resultat de l’informe de l’Oficina Internacional del Treball (OIT).
A Alzira el govern del Partit Popular no ha convocat activitats que servisquen per a conscienciar la població que l’economia verda pot generar moltes ocupacions.
Els socialistes d´Alzira considerem que un govern que abandona el medi ambient és un govern irresponsable.
El nostre Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, hauria d’haver preparat un programa dirigit especialment als xiquets perquè coneguen l’entorn verd de la ciutat i sobretot realitzar activitats amb els escolars de 4t i 5t de primària a través tallers de: Conservació, protecció i millora del medi ambient, protecció de la salut de les persones, utilització prudent i racional dels recursos naturals.
És necessari una estratègia a favor del desenvolupament sostenible que complisca amb els següents objectius: Limitar el canvi climàtic, limitar els riscos per a la salut pública, gestió sostenible dels recursos naturals, limitar els efectes negatius dels transports, lluitar contra l’exclusió social i la pobresa, i afrontar les conseqüències de l’envelliment demogràfic.
Però l’Ajuntament d’Alzira està demostrant que no els importa què pot passar en el futur perquè el govern d´Alzira no aplica cap dels principis de les polítiques mediambientals. A Alzira la protecció del medi ambient importa poc.
Els socialistes d´Alzira considerem que ara és el moment de protegir el medi ambient perquè és essencial per a la qualitat de vida de les generacions actuals i futures.

Fernando Pascual Moscardo
Secretari d’Organització del PSOE d’Alzira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada