Traduïx

divendres, 3 d’agost del 2012

ALTRA VEGADA L'AVORTAMENT


Entre Cotino i Gallardon, la dreta mostra la seua obsessió per controlar les nostres vides. Una altra vegada l'avortament.
Isabel Aguilar López
Què fa un ministre de Justícia dient el que li abellix encara que no li corresponga, com fa amb els drets de les dones a decidir lliurement si volen o no tindre fills i quan? Amb les seues noves declaracions, Gallardón torna a insultar les dones al despreciar, en ple segle XXI, un dret que ha costat aconseguir i que, segons pareix, esgota la seua sensibilitat.
Fa mesos que trau la poteta del test a la recerca d'un titular que li propicie la benedicció dels sectors religiosos més recalcitrants i ultraconservadors, i de altres moralistes, per a paréixer més papista que el papa.
Ara li ha tocat el torn als supòsits de la interrupció voluntària de l'embaràs, quan no li competiria a ell, en tot cas, dir res a estes altures, per molt Gallardón que siga i molts aplaudiments que necessite, segons pareix, per a tindre major protagonisme i, sobretot, per molta obsessió que tinga (que està clar que la té) per controlar la vida de les dones.
La política del PP respecte a les dones està sent ofensiva en molts aspectes i estan contribuint a crear a poc a poc un ambient francament irrespirable i antidemocràtic.
Un dia és Gallardón, un altre el seu company de fatigues Cotino, després se'ls despenja algun altre ansiós o ansiosa encara més mereixedor de butles vaticanes que els anteriors… Però cansa a estes altures escoltar o llegir paraules i depropòsits desvergonyits, carques i profundament masclistes, immiscint-se en els drets i les llibertats femenines.
Però Gallardón pugna per a no quedar-se arrere i porta mesos llançant “cortines de fum” sobre les modificacions de la Llei actual que regula la interrupció voluntària de l'embaràs per a deslegitimizar la capacitat de decisió de les dones i, molt pitjor, castigar-les a un avortament clandestí perquè les que no tinguen recursos suficients es juguen la vida, com en la pitjor època franquista.
El ministre de Justícia desmuntant el sistema per a crear inseguretat jurídica i sanitària a les dones… qui dóna més?
Algú creu encara que estos puritans polítics pensen de veritat que es reduïx el nombre d'avortaments per prohibir-los o per plantejar lleis restrictives? Què va…
El que ells volen de veritat és el control de la ciutadania, perquè siga cada vegada menys ciutadana i més subordinada. I ja sabem que les filles de les bones famílies es buscaven fa dècades la manera d'avortar amb seguretat si era necessari… mentres moltes altres es jugaven el tipus i damunt eren culpabilitzades.
La hipocresia del segle XXI serà sens dubte molt més refinat que la de l'anterior com no evitem que la dreta continue acampant a gust, i fins i tot els veurem repartint agulles de teixir…
El PP pretén retrotraure'ns als temps del dictador Franco i moltes dones (i no pocs hòmens) estem ja fartes de l'obsessió d'esta dreta retrògrada per controlar les vides de tots els ciutadans i, en concret, de les dones, per tal cal que fem front a esta onada envenada perquè els drets aconseguits amb esforç poden anar-se'n en un obrir i tancar d'ulls.
És gravíssim i escandalós l'atac als drets ciutadans que estan fent els del PP dia sí i dia també, sobretot en el cas de les dones, em pareix una broma de mal gust haver de  viure, a més de tot el que ens estan tirant damunt, semblant atropellament.
Isabel Aguilar López
secretària general del PSOE d´ Alzira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada