Traduïx

dilluns, 27 d’agost del 2012

DISCRIMINAR , ARA EN EDUCACIÓ



El Partit Popular i el Sr. Rajoy estan més preocupats a satisfer els valors de la dreta més radical que de preocupar-se per l'interés general i de vetlar per l'ensenyanyameny modern i públic en què la pròpia convivència és part de l'aprenentatge en igualtat i com una de les seues premisses indispensables.
Estem assistint a una nova regressió, un nou pas arrere del Govern, que no sols està retallant el mateix dret a l'educació, sinó que a més aplica els criteris més regressius en allò que han de ser els valors i principis rectors com la coeducació de tots els alumnes.
La igualtat i el dret de tots els xiquets a créixer i conviure junts ha de ser un principi comú, i amb este Govern no està garantit. Hem d'estar profundament preocupats perquè un ministre d'Educació i el president del Govern no vegen discriminatòries estes pràctiques educatives.
A la dreta espanyola cal recordar-li que fa dècades tot era diferent, no hi havia banys mixtos, ni residències d'estudiants mixtes i tampoc col·legis mixtos. Els xiquets amb els xiquets han d'estar, les xiquetes amb les xiquetes han d'estar com diria la cançó.
Després del pas de la història, la unió de sexes ha passat a ser normal, quedant demostrat que xiques i xics podien anar junts al mateix col·legi sense que això afectara la seua educació.
Ara el Partit Popular i Rajoy, volen tornar continuar transmetent models de discriminació a través de les seues actituds. De nou està en discussió la conveniència o no d'impartir l'ensenyança en els nostres col·legis de forma separada, és a dir, les xiquetes per un costat i els xiquets per un altre.
La meua postura a favor de l'educació mixta part que les persones al nàixer ens diferenciem pel nostre sexe, i a partir d'ací eixe home o dona se'ls atribuïx el gènere masculí i femení, amb expectatives, rols i demandes diferenciades i també diferents en funció de l'entorn social concret que viuen. Crec que fins ací totes i tots solem estar d'acord…
La discussió comença quan ens adonem que eixa socialització que exercim les persones adultes sobre les criatures des que naixen genera desigualtat i discriminació entre hòmens i dones per a la seua posterior convivència en igualtat.
En este tema també ens diferenciem els socialistes, del Govern de Rajoy, que mostra la seua part més radical defenent lo que ningu país d'europa defén, però esta clar que el Partit Popular en cada mesura ens fa retrodir mes de 30 anys.

Vull fer insistència en què, al meu parer, és millor que xiquets i xiquetes aprenguen a conviure en comú des de la infància, perquè el camí que han de recórrer al llarg de tota la seua vida: adolescència, treball, vida en parella o a nivell individual, sempre estaran rodejats d'altres persones, perquè som sers socials i no vivim aïllats ni uns ni altres.
Estic a favor de l'educació mixta, perquè considere que és l'opció que millor pot arribar a obtindre resultats favorables per a aconseguir la igualtat real de les persones a través de l'educació integral.
Crec que és fonamental que es treballen en Primària i Secundària les habilitats socials, perquè aprenguen a resoldre els conflictes a través de la comunicació i negociació per a arribar al consens amb les altres persones, sense imposicions de poder, i per a això és necessària la interacció entre ambdós parts.
Que aprenguen a respectar-se com iguals i que interioritzen el desenvolupament del bon tracte entre ells i elles, amb l'esperança que este treball afavorisca l'eradicació de la violència de gènere que existix en l'actualitat.
Cal recordar-los al president del Govern Sr. Rajoy i al seu Ministre d'educació, que des de l'estiu de 1985 totes les escoles sostingudes amb fons públics han de ser obligatòriament mixtes. En l'escola mixta conviuen xics i xiques. Tenen els mateixos professors i professores, almenys teòricament, els mateixos espais programes deures i drets.
Estic a favor de l'educació mixta, perquè considere que és l'opció que millor pot arribar a obtindre resultats favorables per a aconseguir la igualtat real de les persones a través de l'educació integral.
L'educació mixta és millor perquè des de l'escola, s'ha de fomentar la igualtat i evitar la discriminació, i açò és el que s'intenta quan portem avant grups mixtos. Pensar que les xiquetes o els xiquets requerixen diferents tàctiques d'ensenyança perquè són diferents, ens parla d'una divisió i una forma d'apartar i discriminar. A Rajoy una altra vegada haurem de dir-li un NO ben gran.


Isabel Aguilar López
Secretària General del PSOE d'Alzira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada