Traduïx

divendres, 13 de setembre del 2013

LA REALITAT DE LA DESOCUPACIÓ EN CULLERA




PP: El portaveu del PSOE s’atrevix a dir que Cullera és la ciutat amb nombre més gran de parats entre els municipis grans de la comarca

Davant de les desinformacions i mentides continuades sobre la situació del mercat laboral de Cullera, abocades en diversos Mitjans de comunicació pel senyor Jordi Major, portaveu del PSOE en l’Ajuntament, este equip de govern opina que és necessari traslladar els ciutadans la realitat de la desocupació en el municipi.
El senyor Major afirma que la desocupació en Cullera ascendix al 35%, quan la realitat és que l’índex de desocupació en Cullera és del 14 %, com es deduïx de les dades oficials publicades pel SERVEF i l’Institut Valencià d’Estadística. El senyor Major sap que l’índex de desocupació es calcula dividint el nombre de demandants entre el nombre de persones actives. Fent els càlculs resulta que si en Cullera viuen 23.813 persones, de les que cal descomptar els menors de 16 i els majors de 65 que no estan en edat de treballar i a persones que no estan en disposició de treballar per causes mèdiques, i descomptant també els majors de 16 que estan estudiant en instituts o universitat, i no són demandants d’ocupació, que sumen uns 1000, queda una població activa de 15.013 ciutadans i ciutadanes.

Les dades oficials del SERVEF, donen un nombre de demandants a l’agost de 2.181; amb la qual cosa realitzant la corresponent operació de dividir el nombre de demandants entre el de persones actives, el resultat és del 14%. Primera mentida desmuntada amb dades oficials.
El portaveu del PSOE s’atrevix a dir que Cullera és la ciutat amb nombre més gran de parats entre els municipis grans de la comarca. Açò és mentida tant en xifres absolutes com en percentatges, ja que Algemesí, amb 28.329 habitants i una població activa de 17.847 persones té 3.428 demandants d’ocupació i un índex de desocupació del 19%; Alzira amb 44.758 habitants dels què 28.197 són actius i 5498 demandants, presenta una taxa del 19%; a Carcaixent dels 20.935 habitants 13.189 són actius i 2.768 estan en desocupació, la qual cosa representa el 20%; i en Sueca amb 28926 ciutadans i ciutadanes dels quals 18.223 són actius, presenta un índex de desocupació del 17%. És a dir, segona mentida del senyor Major, ja que amb dades oficials, Cullera és entre les ciutats grans de la comarca, la que presenta menor taxa de desocupació.
El senyor Major no es cansa de publicar que ell té la solució a la desocupació i que aplicarà les polítiques dissenyades pel seu partit per a crear ocupació. Com a exemple del resultat de les miraculoses receptes del PSOE per a reduir la desocupació i seguint amb l’anàlisi de les dades oficials publicades, vull posar com a exemple les ciutats de Quart de Poblet l’alcaldessa de les qual és presidenta provincial del PSOE, que dels seus 25.472 habitants 16.047 estan actius, 3.650 són demandants d’ocupació, la qual cosa suposa un índex de desocupació del 22%; i Mislata també amb alcalde del PSOE, amb 43.792 habitants entre els que 27.588 són actius, i 5.691 demandants, eleva el percentatge de desocupació al 20%.
Creiem que el senyor Jordi Major hauria de recolzar els seus plans d’ocupació en xifres i dades reals, ja que si basant-se en elles mentix, que no farà quan promet la creació de centenars de llocs de treball.
Finalment cal recalcar que amb que quede una sola persona sense treball en el municipi, per a nosaltres, la situació no serà bona i caldrà treballar per resoldre-la, però ens pareix molt trist mentir sobre un tema tan delicat per l’afany d’aconseguir uns quants vots per mitjà de l’engany i la tergiversació.

Equip de Govern Municipal (P.P.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada