Traduïx

divendres, 13 de setembre del 2013

L’EQUIP DE GOVERN NO DEFENSA ALS CIUTADANS SINO A UNA EMPRESA AMIGA



 A l’equip de govern li interessa més defensar els interessos de les empreses contractistes de l’Ajuntament que els dels ciutadans que l’han elegit. Fa exactament cinc mesos que vam emetre un comunicat de premsa denunciant que, malgrat estar en el plec de condicions, els ciutadans no podíem pagar l’ORA ni amb la targeta de crèdit ni amb una targeta recarregable. Tal comunicat va ser públic i i publicat a diferents mitjans de comunicació digitals.
Tot i que tots els dies l’equip de govern rep un dossier de premsa amb la informació relativa a Algemesí, han fet cas omís d’aquesta observació i ha preferit mirar més pels beneficis de l’empresa que pels dels ciutadans. A més a més, cal tenir present que és l’equip de govern, com a responsable polític últim, qui ha de defensar els interessos dels ciutadans i vetllar per a que es complisquen les clàusules dels plecs de condicions. En teoria els correspon a ells estar a l’aguait d’aquestes coses, però finalment hem de ser nosaltres els que les defensem els interessos econòmics dels ciutadans i ciutadanes d’Algemesí

De manera sistemàtica l’equip de govern protegeix a l’empresa concessionària de l’ORA i de l’aparcament del Mercat. La protecció de l’equip de govern d’aquesta empresa és descarada i no es redueix a un únic cas. No oblidem que a principi d’any signà amb ella un contracte d’administració que li donava el 75% de la recaptació del lloguer de les places del primer pis, contracte que va ser anul·lat per la denúncia pública de MÉS ALGEMESÍ. També no es va adonar que en 2007 l’empresa va ingressar 5.000€ menys, diners que finalment es va ingressar, 5 anys després, per la denúncia pública de MÉS ALGEMESÍ. Igualment li va permetre que inicialment no vengués abonaments en la segona planta del pàrquing, i sols després que MÉS ALGEMESÍ demanés una sanció a l’empresa, es van poder realitzar. Es podrien posar més exemple, però és evident que l’actual equip de govern passa de defensar els interessos dels ciutadans i es dedica a fer d’advocat defensor de l’empresa concessionària.
El fet de pagar amb targeta de recàrrega o de crèdit és un avantatge per al ciutadà, ja que sovint volent posar una determinada quantitat ha de posar-ne més per no disposar d’eixa moneda i disposar-ne d’altra de valor superior. Recordem que les màquines no tornen canvi. De disposar de lector de targetes el ciutadà sempre pagar sempre la quantitat que vulgués, tot i que això faria que baixés la recaptació. És cert que la recaptació en principi es descompta del que ha de pagar l’Ajuntament, però ací cal mirar sobretot l’interés del ciutadà.
L’empresa, suposem, es nega a posar-hi el lector per no fer la inversió -que això sí que corre del seu compte- però ja fa més de nou mesos que deuria estar feta. En el seu moment MÉS ALGEMESÍ optà sols per fer una denúncia pública per no donar a entendre que teníem res contra l’empresa. Cinc mesos després que ningú haja fet res hem presentat ja un escrit demanant informació sobre si s’ha fet alguna cosa al respecte i demanant que s’estudie la possibilitat d’obrir un expedient a l’empresa per incompliment del plec de clàusules.
En MÉS ALGEMESÍ estem farts que s’afavorisquen sempre a les mateixes empreses, que es faça la vista grosa sempre en determinats temes i ens preguntem seriosament per què passa açò, perquè l’Ajuntament no defensa al ciutadà d’Algemesí i sí els interessos d’uns pocs. No obstant això nosaltres continuarem vetllant per tots els ciutadans i ciutadanes del nostre poble i demanem que s’actue exemplarment contra qui perjudica l’economia del ciutadà no facilitant-li el pagament d el’ORA.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada