Traduïx

dijous, 27 de juny del 2013

COMPROMÍS PER ALZIRA DENUNCIA LA CONFLUÈNCIA D´INTERESOS ENTRE BASTIDAS I MOROTE





 A la ciutat d'Alzira estem vivint una història d'amistat mútua que, per la seua dimensió, aconsegueix el nivell per a ser examinada i estudiada amb una certa profunditat. No coneixem molt bé l'origen però la veritat és que el pas del temps ha assentat entre ambdós una relació d'amistat relacionada amb el treball i, com a conseqüència d'això, beneficis econòmics importants i projecció acadèmica i professional per a ambdós amics.
Parlem, clar, de la unió existent entre José Vicente Morote i Elena Bastidas Bono. El primer, jurista, degà de la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir i membre actual d'un important despatx d'advocats a València i, la segona, Alcaldessa d'Alzira pel PP, Presidenta de la FVMP i doctorada recentment en dret en l'esmentada Universitat Catòlica.
Poc després de l’arribada d'Elena Bastidas a l'alcaldia d'Alzira, sobre l'any 2005, es va produir un canvi en la direcció del servei d'urbanisme que va ser ocupada pel flamant opositor José Vicente Morote, jove llicenciat vinculat ja en aquella època al PP i que anava a convertir-se en la persona de màxima confiança de l'Alcaldessa per a la tramitació i aprovació de les múltiples operacions urbanístiques que s'han dut a terme en la seua ja dilatada trajectòria a l'ajuntament alzireny.
Al poc de temps, la UCV aconsegueix, a través d'una operació de requalificació urbanística duta a terme en una parcel·la del sector Tulell que una empresa promotora finançara la construcció del primer edifici de l'esmentada Universitat a Alzira per un import de 1.800.000 €. Amb aquesta operació, informada favorablement per José Vicente Morote, la UCV inicia l’expansió a la capital de la Ribera que, amb el pas del temps, ha aconseguit centralitzar les facultats de magisteri i infermeria a Alzira, desplaçant a la veïna població de Carcaixent - governada per Lola Botella, també del PP- de comptar amb una seu pròpia.
Mentre, José Vicente Morote aconseguia una excedència de la seua plaça de funcionari per a tenir major llibertat per poder exercir la seua professió d'advocat, a més d'ocupar el càrrec de degà en la facultat de Dret de la Universitat Catòlica i on el seu germà, Juan Morote, és Gerent i Vicerrector de Planificació Estratègica i Qualitat.
Amb l'aprovació del Pla E del govern de Zapatero, Elena Bastidas va destinar un milió d'euros per a construir el segon edifici de la Universitat Catòlica a Alzira. A continuació, signa un conveni per a que els alumnes de la Universitat puguen fer ús de les instal·lacions esportives del Poliesportiu Jorge Martínez Aspar. En juliol del 2011, aprova l’adjudicació directa i gratuïta de la concessió d’ús privatiu del domini públic dels dos edificis construïts. I, per a completar el Campus Universitari, es fa la construcció d'un tercer edifici pagat, aquest sí, amb fons de la pròpia universitat.
Paral·lelament, José Vicente Morote aconsegueix, a través d'un expedient de contractació directa, negociat i sense publicitat, situar al despatx de què és titular com el responsable de l’assessorament jurídic i defensa en juí de l'Ajuntament d'Alzira. A més, en temes puntuals com els contenciosos sorgits del sector Vilella, de quantia molt important, José Vicente Morote ha estat directament anomenat responsable de la defensa municipal. És a dir, percep uns honoraris a pesar que el seu despatx porta la defensa per contracte dels mateixos.
Però l'amistat és corresposta. José Vicente Morote, en la seua qualitat de degà de la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir ha dirigit durant els anys que esmentem anteriorment, la tesi doctoral de l'Alcaldessa d'Alzira Elena Bastides Bono, llicenciada en dret. A més, entre altres, el germà Juan Morote va formar part del tribunal avaluador. Suposem que haurà aprovat amb molt bona nota.
No sembla que aquesta siga la última mostra d'aquesta estreta relació entre ambdós, perquè compaginen ambdós les seues labors de defensa jurídica de l'Ajuntament amb la docència universitària, confonent-se ambdós interessos.

Executiva Local de Compromís per Alzira



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada