Traduïx

dilluns, 2 de juliol del 2012

VISCA EL DESGAVELL!


El passat 23 de juny, se celebrà la nit de Sant Joan a Cullera, i l´eslògan que representa al nostre poble, Cullera bonita bonita (que menys que posar-ho en valencià! Pense que l’hauriem de canviar). I si li afegim un signe d´interrogació al final quedaria molt millor “Cullera bonita, bonita?” O tal volta es podria dir “Cullera bonita, pues va a ser que no” i així qualsevol altre que la gent imagine.

Bé anem a l´assumpte, hui en dia la gent jove associa festa amb el descontrol total i l’esmentada nit és el reflex més evident. De vesprada començà a arribar gent de tots els pobles a passar la nit a la platja, amb una edat mitjana vora els 17 anys, més o menys,  i carregada de bosses amb alcohol, i jo em pregunte si deixar beure a menors està permés. Pot ser difícil de controlar però no és pot intentar? O esperem que passe una desgràcia per moure´ns?

Després, al llarg de la nit és quan començà l´espectacle. Devien ser vora les onze i mitja i ja havíem sentit dues o més vegades els cotxe de la policia i les ambulàncies passar per Sant Antoni. Tal volta no tinguera res a vore,  pot ser, però no sé quantes vegades hagueren d’intervindre les forces de l´ordre i els sanitaris. Això sí desitge que les menys possibles.

Per altre costat quan finalitzen les fogueres i tota la festa, vora les 7 o 8 del matí, es quan queda reflectit, tant als carrers com sobretot a la platja, el sarau o siga la gresca que s’ha muntat. Trobem tota classe de deixalles que fins i tot passat un dia encara estaven presents en alguns llocs. Sembla que utilitzar els contenidors i papereres no s´estila, perque no té altra explicació. La gent fa fotos al dia següent de matí, per a record, i posar-les com a fons de pantalla a l´ordinador o penjar-les a internet o per a enviar-les als coneguts, com aquestes que il·lustren l’article. Quin poble més bonic!.

Per concloure, realment volem una classe de turisme així a Cullera? L´únic que ens aporta és una mala imatge, a pesar dels diners que puga deixar. La brutícia ens envaeix i ningú fa res per evitar-ho. Podríem aprofitar qualsevol festa i traure uns dinerets. Ara en juliol podríem celebrar el dia 4 (independència dels USA), el 14 la Revolució Francesa, i altres més nostres com el 9 d´Octubre i el 14 d´abril dia de la República (cada dia més a prop). Si  poblacions com Salou i Lloret de Mar ja s´han adonat del error, quan ho farem nosaltres? Per a fer el salvatge, millor que es queden a casa!

Juan Bolufer Granell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada