Traduïx

diumenge, 29 de juliol del 2012

L’AJUNTAMENT D’ALGEMESÍ TERGIVERSA LA INFORMACIÓ SOBRE L’ADJUDICACIÓ DE L’ORA I PÀRQUING


Josep Bermúdez

Una vegada més la política informativa de l’Ajuntament és opaca i ofereix una informació parcial i tergiversada per confondre a l’opinió pública i amaga aquella part de la realitat que no li interessa que es conega. L´ajuntament d´Algemesí informava que “La empresa revertirá al Ayuntamiento el 75% de los beneficios de la gestión”. El que s’oblidava de recordar és d’explicar que això serà si hi ha beneficis, i que en cap cas l’empresa assumirà les pèrdues ja que aquestes corren a càrrec de l’Ajuntament.
En el comunicat l’Ajuntament presenta l’adjudicació com un bon negoci i se n’oblida de dir que l’Ajuntament és qui assumeix totes les despeses de funcionament que sumant les despeses de gestió de l’ORA, la segona planta del pàrquing i l’IVA (21%) ascendeixa a 214.170€. Aquesta quantitat, que és la que pagarà l’Ajuntament a l’empresa, no es menciona per a res en el comunicat quan és la part important del contracte. Si la recaptació no arriba a 214.170€ el que falte ho posarà l’Ajuntament. Sols si es recapta més d’eixa quantitat llavors l’Ajuntament rebria eixe 75% del qual parla.
S’oblida d’explicar també l’Ajuntament que el servei de gestió de l’ORA des de fa quatre anys és, segons la comptabilitat presentada per l’empresa que s’ho ha quedat, deficitari. Dels 214.170€, 153.670€ corresponen a la part de gestió de l’hora. En 2011, però, sols s’ingressaren 141.000€. No oblidem que en 2011 l’empresa assumia els riscos i pagava un cànon, que l’any passat fou quasi de 5.000€. A més a més en el contracte de l’any passat si hi havien beneficis l’Ajuntament se’n duia el 90%. En definitiva, amb el contracte encara vigent l’any passat l’Ajuntament ingressà quasi 5.000€. D’haver estat vigent l’actual l’Ajuntament hagués deixat d’ingressar els 5.000 i hagués pagat, a més, 12.000€. A més a més, caldrà sumar el dèficit que genere el pàrquing.
Es demostra així, una vegada més, la capacitat de tergiversació i manipulació de la que fa gala aquest equip de govern que presenta com un èxit la signatura d’un contracte de servei que, a diferència de l’anterior, farà perdre diners a l’Ajuntament. La nota de premsa de l’Ajuntament intenta donar una imatge distorsionada de la realitat, intenta convèncer els ciutadans que vivim en els “Móns de Yupi” i no té altre objectiu que encobrir el fracàs del pàrquing, del qual no s’han fet ressò els mitjans de comunicacions locals pagats amb diners públics.
Per això, una vegada més, demanem a l’equip de govern i al responsable polític dels mitjans de comunicació que deixe d’utilitzar políticament els mitjans de comunicació locals, al front dels quals hi ha grans professionals, en benefici del partit. Exigim que els òbriga a la pluralitat d’opinions i visions existents a la societat local. Demanem doncs, que evite informar d’aquesta forma totalment tergiversada de l’adjudicació a la pàgina web, al BIM escrit i a la TV local, sinó que informe de tots els aspectes de l’adjudicació i que done cabuda en la informació que ofereix en els mitjans pagats per tots, a altres plantejaments i visions del tema.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada