Traduïx

divendres, 4 d’octubre del 2013

Cami sense sentitQuin fàstic. Estic llegint “La Razón” per primera vegada en ma vida i després d’això hauré d’anar a l’oculista pel dolor que ha provocat en el meus ulls. Un pamflet en forma de periòdic que alterna bous, religió i futbol , parlant de les bondats de l’educació privada com a opció asèptica.  La perfecta democràcia franquista del segle XXI. Però pitjor que haver de tolerar la intolerància de la Razón és el fet que ells mateixos es creuen les seues pròpies mentides, com si foren les notes d’un piano de corrupció que ens trauran de la crisi, a  manca de transparència  i justicía.
La notícia diu que ha nascut un nou centre cancerigen per al sistema educatiu públic, el qual no pretén res perquè no parla de res. Ni tan sols diu els objectius que pretén aconseguir, és a dir, ens trobem davant una cosa semblant a un terrorista de l’educació que s’interessa molt en esborrar el rastre del crim que ha comés, acabar amb l’accés igualitari , públic i universal a l’ensenyament al llarg de la vida. No cal ser Àgata Cristie per a saber que el crimen s’ha comés en aquests moments àlgids de malaurança per al sector públic valencià , una desfeta que arrosseguem des de l’any 95.
La pregunta que ens podem fer immediatament és la següent:  Per a què volem crear una xarxa privada d’ensenyament d’adults si ja hi ha una pública que funciona bé i molt bé, malgrat els entrebancs que se li posen?  Li pegues al dit i acaben succionant-te el cervell.   És el que faltava! Suspens  l’ESO  perquè no hi ha prou mitjans en el sistema públic per garantir la igualtat en l’educació i ara t’has de pagar l’educació quan eres adult.
No tenen els collons de dir que el que pretenen fer és una societat divida en classes.

Jaume Gironés Menés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada