Traduïx

dissabte, 17 d’agost del 2013

COMPROMÍS AMB ELS SERVEIS PÚBLICS


 
 Des de la Coalició Compromís apostem fermament per la defensa i la dinamització dels serveis públics a tots els nivells. Entenem que amb els impostos de la ciutadania el que cal fer és millorar la qualitat de vida de les persones i això només es pot aconseguir amb uns serveis públics de qualitat i gratuïts. Completament gratuïts, perquè amb els serveis públics no s’ha de fer negoci, sinó tot el contrari ja que aquestos es creen per a facilitar la vida dels ciutadans i les ciutadanes, no per a posar-los-la més difícil.

En canvi, el Partit Popular té la visió neo-liberal, que només beneficia els empresaris i que consistix a privatitzar tot el que siga possible per tal que aquestos puguen aconseguir beneficis econòmics a costa d’asfixiar encara més l’economia de les persones.
A Cullera tenim diferents exemples de privatitzacions desastroses, però potser l’última ha sigut la que ha fet que moltes persones òbriguen els ulls i s’hagen adonat d’on ens conduïx la política del PP i les seues privatitzacions.
Així, amb la privatització del servei de socorrisme de la platja de Cullera se’ns ha volgut vendre la moto amb un suposat estalvi de milers d’euros a canvi de mantindre el mateix nivell de qualitat en el servei. Però la realitat ha resultat ser una altra i allò que molts pronosticàvem s’ha fet realitat: retallades en el sou dels socorristes, impagaments, retallades en el material, augment de les hores de treball…
Moltes persones pensaven que les privatitzacions servien per a millorar el servei, però no és aixina. Les privatitzacions es fan perquè uns empresaris guanyen diners. El que caldria saber ara és a canvi de què s’ha realitzat aquesta privatització. Ara mateixa no tenim cap prova concloent, però amb tot l’escàndol dels casos “Gurtel”, “Bárcenas” i els EROs d’Andalusia podem pensar que els maletins i les comissions estan a l’ordre del dia en molts nivells de l’administració pública on arriba la mà del Partit Popular i del PSOE
I a més, i per a acabar-ho d’adobar, segons les informacions de què disposem, aquest suposat estalvi no és real, sinó que el cost per a l’Ajuntament de Cullera serà el mateix i per tant serà l’empresa la que tindrà uns guanys immensos.
Per a acabar, voldria fer una reflexió. Hi ha gent que vota a la dreta perquè afirma que els membres del PP han demostrat ser uns bons gestors. Aleshores, el que voldria saber és que si tant bon gestors són, per què no s’ha pogut fer una retallada de la despesa del servei de socorrisme sense la necessitat de privatitzar la seua gestió? A mi només em vénen 2 possibles respostes al cap: o bé ens trobem davant d’un nou cas de corrupció on un empresari ha rebut aquesta concessió a canvi d’una comissió, o bé són uns gestors desastrosos, que l’única cosa que estan fent és arrunar el nostre poble, perquè si calia fer retallades salarials, els treballadors del servei de socorrisme van ser els primers que es van mostrar partidaris de negociar, cosa a la queal l’equip de govern municipal, no sabem per què, s’ha negat des d’un principi.

Marc Joan i Corihuela
Secretari de Comunicació – Compromís x Cullera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada