Traduïx

diumenge, 18 d’agost del 2013

EL PP D’ALGEMESÍ CONTINUA MANTENINT ACTITUDS ANTIDEMOCRÀTIQUES


Algemesí 16 d´agost de 2013.

 El dijous passat assistírem a un exemple lamentable i antidemocràtic de l’ús partidista que els governants populars fan de les institucions. Eixe dia, a través del correu oficial de l’Ajuntament, des d’una adreça oficial de l’ajuntament i en tant que institució (Assumpte: Nota de premsa Ajuntament d’Algemesí), s’envia un comunicat oficial en la qual s’afirmava textualment “Se imaginan Uds. lo que sufriría Algemesí, en el hipotético caso de tener un gobierno tripartito, como esta (sic) pasando en otros sitios...”. Aquesta afirmació la realitza oficialment–i així figura en alguna pàgina web- l’”Ajuntament d’Algemesí” El PP d’Algemesí ha trencat la norma bàsica de la democràcia de respectar la neutralitat inherent a les institucions. Eixa afirmació, que seria legítima en una nota de premsa del partit que governa, és intolerable en una nota de premsa institucional i demostra el segrest de la institució per part del partit que governa. Utilitzar una nota de premsa, no per explicar el que fa l’equip de govern, sinó per desacreditar a l’oposició i qüestionar que estiga capacitada per governar és no saber distingir entre la institució i el partit. Que des de la institució, i no des del partit, es qüestione la idoneïtat de la resta de partits per governar és inaudit i és una mostra clara que tot i acceptar el joc democràtic, no són realment demòcrates.
No és la primera vegada que passa això. Des de que estan al capdavant de l’Ajuntament els populars d’Algemesí han intentat reiteradament apropiar-se de la institució i han intentat inculcar de manera sibil·lina en la població que ells són els únics i legítims inquilins de l’Ajuntament. Ja en febrer de 2011 denunciàrem aquesta pràctica seua, quan utilitzaven l’escut de l’Ajuntament en la seua pàgina o quan en el seu facebook posaven com a pàgina pròpia del partit la de l’Ajuntament. Tot i que fruït de la nostra denúncia eixes irregularitats democràtiques s’han corregit, continuen en amb les mateixes tàctiques. En el plenari de juny tots el grups aprovàrem un moció popular sobre el tema de l’aigua. Tot i que eixa moció era una moció de partit fou presentada, no amb paper timbrat amb el logotip del PP, sinó amb paper oficial de l’Ajuntament. És tal la seua gosadia que ja no s’oculten, sinó que tal i com consta en l’acta de la Comissió d’Urbanisme, la moció fou presentada per un “Teniente de Alcalde del Ayuntamiento de Algemesí del Grupo Municipal Popular”. Sembla ser que l’Ajuntament d’Algemesí no és de tots. Sembla ser que MÉS ALGEMESÍ no forma part de l’Ajuntament sinó, com indica el genitiu subjectiu final, l’Ajuntament d’Algemesí sembla ser sols propietat del Grup Municipal Popular. El passat dijous anaren més enllà del tolerable i ja no es tracta d’una confusió més, fruït del cacau mental que tenen, sinó una utilització intencionada i de mala fe dels diners i recursos públics que tenen al seu abast, recursos que, sabent-ho, utilitzaren amb fins clarament partidistes en contra de tota l’oposició.
MÉS ALGEMESÍ, no demana ja, sinó que exigeix als populars d’Algemesí que respecten les regles dels joc democràtic, que deixen d’utilitzar els canals oficials i les institucions per atacar a l’oposició i que no es consideren els únics, legítims i autèntics propietaris de la institució, perquè la institució no és d’ells, ni dels partits amb representació tampoc, és de tots i totes els ciutadans d’Algemesí. Tenen tota la legitimitat del món a criticar-nos i a criticar la resta de partits, però ho han de fer com a partit i utilitzant els recursos del partit. Ja està bé d’apropiar-se indegudament de la imatge institucional i de segrestar la institució. Esperem en primer lloc una disculpa pública per haver utilitzat la via institucional i haver signat com a institució una nota de premsa que en realitat és del partit. A més a més, hem presentat un escrit oficial en l’Ajuntament per a que se’ns aclarisquen les circumstàncies en que s’ha elaborat tal nota de premsa, que es determine qui és el responsable d’aquesta i es depuren responsabilitat per la via política o administrativa.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada