Traduïx

dilluns, 12 d’agost del 2013

L’AJUNTAMENT D’ALGEMESÍ ADJUDICA PER LA VIA D’URGÈNCIA UNES OBRES PREVISTES DES DE 2011


  Més Algemesí no pot més que mostrar el seu malestar pel la manca de transparència i informació d’aquest equip de govern que fa les coses apressa i malament i després intenta culpar als altres dels seus errors. En 2011 la Generalitat atorgà a l’Ajuntament d’Algemesí una subvenció del programa RURALTER-Paisatge per reformar la Cripta i l’ermita de Sant Onofre. Fa més de dos anys que els polítics sabien que en 2013 i 2014 havien de fer-se eixes obres en eixos edificis. No obstant això, i en lloc d’iniciar un concurs públic i obert, tal i com el muntant de l’obra aconsellava -quasi 360.000€- el tema s’ha resolt amb un procediment d’adjudicació per invitació a tres empreses locals. No oblidem que les millors rebaixes en aquest casos sempre les obté l’administració quan el concurs és totalment obert Però com en tantes altres qüestions l’equip de govern ha optat, dintre de la legalitat, pel menor nivell de transparència possible.
La manca de transparència no sols ha estat en escollir el procediment més tancat possible, sinó en acollir-se a la urgència en l’execució d’una obra que està programada fa dos anys, urgència inexistent i fictícia. De fet, l’equip de govern informà de les obres a l’oposició i a MÉS ALGEMESÍ durant les comissions del mes de juliol, una vegada que les obres ja estaven fins i tot començant-se. Així doncs en el plenari de juliol l’oposició devíem votar sobre l’adjudicació d’unes obres que ja estaven executant-se. MÉS ALGEMESÍ ja exposà en el plenari que, tot i que haguérem prioritzat altres actuacions, no teníem res en contra ni de les obres ni del procediment ni de les empreses, però que volíem que se’ns aclarís públicament el perquè una subvenció atorgada fa dos anys s’adjudicava per la via d’urgència. En tres ocasions ho vam preguntar en plenari, i en tres ocasions obtinguérem la callada per resposta, motiu pel qual, per la falta d’informació, no poguérem més que abstenir-nos, ja que no podem votar a favor expedients dels qual no tenim tota la informació. Fou la falta de transparència i informació la que ens va fer abstenir-nos i no cap altra raó.
No obstant això, el pitjor va estar el comentari del Sr Alcalde, fet després de votar, quan ja no té ni tan sols ell dret a parlar, dient que no estàvem a favor de les empreses locals. MÉS ALGEMESÍ està a favor de les empreses locals i a favor de la transparència, el PP sembla que sols a favor de les empreses locals i en contra de la transparència.
No posem en dubte el bon fer dels tècnics i no dubtem que s’haguen complit tots els requisit legals per adjudicar l’obra, ja ho diguérem allí. Però el que sí que és cert, i així ho posàrem en coneixement de l’equip de govern, és que fins i tot els propis participants en l’adjudicació havien posat en qüestió les intencions i la transparència, no dels tècnics, sinó de l’equip de govern, donat que al dia següent de l’adjudicació aparegué en la nostra pàgina web un comentari qüestionant-los. Eixe és el preu que es paga per fer les coses que es poden fer calmadament de manera precipitada. Tant de revol s’armà en eixa adjudicació que finalment l’empresa adjudicatària ha acabat subcontratant a l’empresa que quedà en segon lloc i que protestà, cosa curiosa.
MÉS ALGEMESÍ simplement recorda que els polítics i les administracions no sols han de respectar la legalitat, cosa que mai hem posat en dubte en aquest tema, sinó que han d’actuar sense precipitació i de la manera més transparent possible, cosa que en aquest cas no s’ha acomplit adjudicant d’urgència una obra que fa més de dons anys se sabia havia de fer-se. Es allò de la dona del César.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada