Traduïx

dijous, 13 de juny del 2013

COMPROMÍS PER ALZIRA ES LLEVA LA PELL DE CORDER


Els integrants del Grup Municipal del Partit Popular en l’Ajuntament d’Alzira volen denunciar davant de l’opinió pública la “baixesa política” i “falta d’ètica” del regidor Francesc Gimeno (Coalició Compromís per Alzira) per portar al debat polític referències sobre la vida professional d’un regidor.
En un article d’opinió publicat en un mitjà digital el Sr. Gimeno entra a valorar la gestió professional d’un dels regidors d’este grup municipal, concretament del Sr. Lahuerta.
Citem textualment:
Escoltar un director de sucursal bancària intervinguda per males pràctiques parlar de decència, decor i principis…”
Si açò no fóra prou es reafirma en esta actitud lamentable amb un comentari posterior firmat pel mateix regidor en què afirma:
“…puc pensar que un director de sucursal d’un banc intervingut per males pràctiques, segur que alguna “preferent” hi haurà tractat de col·locar-li a algun dels seus clients. Al cap i a la fi no parlem d’una entitat financera qualsevol, sinó una de les pitjor gestionades; i no d’un treballador qualsevol”
Amb independència de les accions legals que en particular puga prendre l’esmentat edil, creiem que com a formació política i com a regidors hem de denunciar la deriva que està prenent l’oposició del grup Compromís, que tolera declaracions d’un dels seus representants en esta línia.
Des del grup municipal del PP li reclamem al Sr. Gimeno que demane disculpes públicament. Així com a la Coalició Compromís que no tolere este tipus de declaracions.
Des del nostre partit mostrem el nostre “rebuig més absolut” als que utilitzen per al debat polític qüestions de l’àmbit privat dels càrrecs públics. Ja siga de la seua vida personal, professional o creença religiosa.
Denunciem que es recórrega a esta pràctica que en els anys de representació democràtica del nostre partit en el consistori mai s’ha tolerat. Si esporàdicament va poder donar-se alguna manifestació concreta sempre va ser rebutjat per partits i opinió pública.
Entenem que un partit democràtic pot debatre, discrepar i opinar sobre la gestió política en els termes que considere i amb tota la “duresa” que la legalitat permeta, però “mai” utilitzar qüestions personals o professionals dels edils com a argument polític.
En la Corporació Municipal, cada un dels seus membres: govern o oposició es dediquen professionalment a activitats diverses; ensenyança, banca, sector sanitari, comercials, agricultura... i el que s’ha de valorar o qüestionar d’un polític són les seues accions polítiques i les seues declaracions polítiques.
En cap cas s’haguera d’entrar a opinar o valorar les activitats professionals dels seus integrants.
Els regidors del grup municipal de Partit Popular entenem i respectem la llibertat d’opinió i d’expressió, com no podia ser d’una altra manera. Però considerem que “callar davant d’este tipus d’actituds és obrir la porta a una forma d’entendre la política que ens repugna”.
Així com considerem que demostra sempre “pobresa en els arguments i poc nivell polític, al marge de l’escàs tacte moral, qui ha de recórrer a l’atac personal per a defendre la seua postura”.
Fins ara, la Coalició Compromís, així com la resta de partits amb representació mai havien utilitzat estes “males pràctiques” de “fer juí de valor sobre la vida professional dels edils”.
Confiem que, si no hi ha rectificació, amb la substitució en breu d’este regidor en virtut dels acords interns de la coalició ja no hàgem de lamentar més declaracions d’esta índole.

Firmants del comunicat
Elena Bastidas, José Luis Palacios, Lola Ortega, Enrique Montalvà, Chelo Martínez, Enrique Lahuerta, Carlos Correal, Eliseo Candela, Anabel Juárez, Manolo Nebot, Rafael Fita, Mercedes Bañeres i Ana Alarcón.

Grup Municipal Popular Ajuntament d’Alzira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada