Traduïx

diumenge, 7 d’octubre del 2012

"ME VOY PAL PUEBLO"



Waterfront City,la ciutat dissenyada per Rem Koolhaas
Com tothom ja sap aquest cap de setmana me’n vaig al poble. Ah! Vaja que no el coneixien? Doncs el mateix m'ocorre a mi quan llig certes notícies del meu altre poble: el gran, València. 
València, la de l'angoixosa denominació de cap i casal, ostenta el rècord de ser la ciutat doble ele, tal com proclama el seu escut, doblement lleial. Però al meu parer ni és lleial a les espanyes, a qui no para d'ofrenar,  al no aplicar les lleis que  neguen al cabdill d'Espanya el títol d’alcalde honorífic,  ni oferix un espai de diàleg per als seus ciutadans. València és doblement novella en democràcia. 

I és que el Cabanyal ( “Portes Obertes” en breu”), un barri pobre però l'únic amb vistes al mar segueix estant en lluita contra el puto lobby constructor demoníac que  vol  tombar anys d'història per a fer un fotut gratacel, mentre que a “la Senyora”, li continuen fent regalets en forma de bosses de mà de Loeve. Eixa “ojancana” d'alcaldessa no oferix ni una sola alternativa a la seua bajanada d’enderrocar-ho tot  per a fer una zona més degradada de “pijos” nouvinguts de Rússia i de Honkong per damunt de la història de Sorolla (tan valencià i tan valenciana ella! )  i posar un gran cartell que diga : “with two eggs, me suda la polla”  el que diguen en el Cabanyal! 

Molt bé alcaldessa ha arribat l’hora de llevar-li el  sabor a mar a la terra de les cabanyes. Et propose  fer una illa a la manera de l'illa ecològica Waterfront de Rem Koolhaas o el projecte Redis 6 amb Oscar Lopez com a director. És fàcil senyora,  donar alternatives, però si no saps jugar en democràcia és perquè ets una tirana i cal extirpar-te de les institucions, com es fa amb un càncer. 

I una vegada destapat qui és el violent si el que busca una solució pacifica al conflicte conservant la història i la memòria, com fa l’associació de veïns Salvem el Cabanyal o contruir una història patètica de la mà de la rajola i a la manera dels anys 60, dictatorial i franquista, ja podem gaudir d'un bon cap d setmana . Au! Com diuen los Panchos “Me voy pal pueblo”. 

Jaume Gironés Menés 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada