Traduïx

dimarts, 24 de setembre del 2013

EL PP DE LA RIBERA ACTUA COM UN AUTÈNTIC “COL·LABORACIONISTA” I AVANTPOSA LES ORDRES DE PARTIT A LA DEFENSA DE LA CIUTADANIA


 Finalment en el passat plenari el PP d’Algemesí aprovà un conveni innecessari i que perjudicarà als ciutadans. Resulta lamentable que els que demanen públicament que no es polititze el tema de l’aigua aproven un conveni que perjudica al seu poble per una “ordre de partit”. No oblidem que Algemesí queda fora del primer grup de pobles que podran connectar-se a la potabilitzadora i que als pobles de la marge esquerra, tal i com ha admès la conselleria, no els arribaria l’aigua fins 2015. La setmana anterior al plenari, tal i com han admès l’equip de govern, tingueren una reunió a la Direcció General de l’Aigua. Al dia següent el tema es tractava en comissió informativa en Algemesí i en Alzira s’aprova en plenari extraordinari. Algemesí no tenia cap necessitat de signar el conveni perquè l’aigua no va a arribar enguany i ho han fet simplement per obediència al partit.
El PP vol tancar un tema que sap que li perjudica i està aplicant criteris polítics. Els polítics populars de la Ribera estan acceptant les imposicions que venen de València i estan traint els interessos dels riberencs. Acceptant el conveni actual es tanca la porta realment a una solució satisfactòria de futur, ja que l’esborrany del Pla de Conca preveu la mateixa. Signar el conveni és claudicar en la pràctica, per moltes mocions i declaracions que ells facen. Ho saben perfectament. La Ribera estalvia 201 Hm3 per a que beguen València, Albacete, Sagunt, o per a regar el camps de la Manchuela, i s’ha de comprar a si mateixa l’aigua! Increïble.
Però el pitjor de tot és que el que no expliquen és l’impacte econòmic que tindrà tot el projecte en el rebut de l’aigua, impacte que pagarem els perjudicats per la contaminació dels pous. La conselleria, que ha incorregut en una responsabilitat in vingilando per no haver evitat la contaminació, trasllada a l’afectat per la contaminació la responsabilitat econòmica de pagar tot el cost de la solució. L’increment per rebut estarà ben lluny dels 2€ al trimestre o 8€ anuals que s’està parlant. Als 7 cèntims del cost de l’aigua cal sumar-li el cost del manteniment i de la pròpia infraestructura. En un document que posa a disposició del ciutadà la pròpia Confederació Hidrogràfica del Xúquer podem veure com en 2010 es preveia que per a Algemesí caldrien 1.201.111 m3 i que cada abonat deuria pagar una quota anual de servei per abonat de 20’77€ i 0’21€ per m3. I a tot això caldria afegir-hi el 0’07€ del cost d’intercanvi. Amb eixos números de 2010 –molt per baix de les últimes xifres proporcionades als alcaldes estaríem parlant que a Algemesí els 13.698 abonats pagarien, segons explica l’estudi publicat per la CHX, 542.681,08€ més els 84.077’77€ que cal pagar als regants. En xifres de 2010 estem parlant de 626.758’85€ anuals o el que és el mateix 45’75€ anuals per abonat. Així doncs l’increment del rebut no serà de 2€ com indica l’Ajuntament d’Algemesí, sinó que cada rebut trimestral estava previst que s’incrementara en 11’43€. Si finalment el preu de cost de la inversió i del funcionament de la potabilitzadora no és de 0’21€ sinó de 0’32 o 0’33€ tal i com la Direcció General de l’Aigua informarà als alcaldes, l’increment de cada rebut trimestral seria 13’84€, és a dir 55€ anuals. Aquest increment seria el mateix, si fa no fa, en la resta de pobles de la Ribera.
Des de MÉS ALGEMESÍ demanem urgentment a la Direcció General de l’Aigua que faça públic –i no sols als alcaldes- quin és el cost que va a significar per a l’usuari el fet de poder beure aigua de qualitat, i li recordem que els ciutadans de la Ribera no som els que hem d’assumir tot el cost de portar aigua de qualitat a les nostres llars, perquè a nosaltres ens han contaminat l’aigua, i som les víctimes, no els causants.
Al PP d’Algemesí i de la Ribera els demanem que deixen de fer-li el joc brut a la cúpula del partit i els deixen d’encobrir i planten cara. Signar el conveni que tanca la porta a una autèntica posició de força davant el nou Pla de Conca és un error que pagaran i pagarem car. Estan comportant-se com a autèntics col·laboracionistes i no com a defensors dels seus ciutadans. Els demanem, com a mínim, que no enganyen a la ciutadania intoxicant-la amb xifres parcials i incompletes.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada