Traduïx

dimecres, 11 de juliol del 2012

MAI MÉS

Amb el present comunicat, des del Bloc Jove de la Ribera volem mostrar la nostra solidaritat cap a totes les persones que durant aquesta setmana han patit les conseqüències dels 2 incendis que han assolat l’interior del País Valencià i que ja s’han convertit en la pitjor catàstrofe natural ocorreguda durant els últims 20 anys.
Al mateix temps, volem mostrar el nostre suport i afecte cap als efectius dels cossos que han lluitat contra les flames, molt especialment els cossos de bombers i els brigadistes que depenen de les diputacions provincials i la Generalitat Valenciana i que s’han deixat la pell lluitant contra contra les flames en unes condicions precàries.
D’aquesta manera, volem deixar constància que les més de 50.000 hectàrees que s’han cremat no han sigut a causa només de l’oratge, com ha afirmat el president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra, sinó que s’han degut a les gran retallades que s’han dut a terme en els últims anys en el camp de la prevenció i l’extinció d’incendis.
La Generalitat Valenciana ha retallat de manera significativa el personal i el material per a l'extinció d'incendis en més d’un 15 % aquest 2012 i un 38 % el 2011 . L'anomenat 'canvi substancial de les condicions de treball' s'ha traduït en la no contractació de les brigades que entraven de reforç durant l'estiu allà on fa més falta i que hi haja gent treballant vint-i-quatre hores ininterrompudes, posant en perill la seua vida i la dels altres companys.
Així, responsabilitzem el nostre govern per no protegir els boscos i retallar en prevenció i extinció d’incendis, per tal d’intentar estalviar-se uns quants euros, que malauradament, s’han gastat ara en l’extinció, amb la contrapartida que hem perdut gran part de la nostra flora i fauna. I molt concretament responsabilitzem el conseller de Governació, Serafin Castellano, que sembla que està més preocupat pel seu futur dins del PP que pels incendis. Quan parla als mitjans de RTVV com Canal 9, moltes vegades no sap ni què està ocorrent.
Per últim, volem denunciar públicament la modificació de la llei forestal impulsada per president Fabra per a poder construir en terrenys cremats i no esperar els 30 anys que s’havia d’esperar en l’actualitat, cosa que explica la propagació dels incendis i, explica en part, la falta de gestió forestal del nostre territori, deixant via lliure als piròmans i a les constructores per a treballar colze a colze.

Bloc Jove – la Ribera Alta i Baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada