Traduïx

dijous, 9 de maig del 2013

NEW PUNK


Els nous pobres s'atrinxeren en la guarida de les seues cases des d'on defenen els seus drets clicant a través d'Internet les campanyes de Change.org. Canviar la realitat no és llegir twits.
Mentrestant els drets civils prenen un sabor descafeïnat a l'estil franquista de Rasemjoy-Champs: a poquet a poquet i sense que te n'adones.
Aquesta vesprada hi ha manifestació, una més, esta a favor de l'educació pública. Una educació que funcionava de collons fins que uns pocatraces del PP intentaren equiparar "la seua universalitat" , la de les universitat privades a tot l'ensenyament. Una universalitat disfressada de provincialisme confessional. És el cas del CEU San Pablo de València que nomena doctors honoris causas a elements tan danyosos per a la societat com Ansar.
Prenguen nota: "La seua universalitat". Ací el possessiu "seua" és d'allò més barroer i li lleva per tant qualsevol valor universal al substantiu.
Això és el que fa el PP amb la democràcia. I això és tot el trobe tots els dies a la premsa des del 20 de novembre de 2011, una degradació dels conceptes i dels significats fins a la tortura. Perquè el PP busca el que tinguem por que ens tiren de casa i després que ens aterrim per por que ens apallissen al carrer per rebel·lar-nos.
però jo me'n vaig a la mani perquè "me la sua", i amb això no incite a ningú a la violència, ni assumisca els meus principis, és més vull que cadascú tinga els seus , perquè en els fons la qüestió dels principis és la igualtat , i és de babaus defendre quin és el primer o quin és el que més val, perquè si un principi social no és bo per a mi, tampoc ho serà per als altres.
Estic enfadat i fart, perquè a més hui he hagut d'anar al vetlatori d'una persona estimada i, així m'ix el que m'ix, la ràbia i la indignació, perquè no sé que és més de bojos, si privar a un grup de persones el principi d'educació pública o usar per principi la barrera d'unes taxes elevades que impedixen l'accés a l'educació de tothom i que obvien l'economia real de les persones.
Estic fart i "me la sua", perquè fa calor, i duc eslips i perquè m'agrada dir el que pense, i per tant aniré a fer un tomb pels carrers de València i a cridar : Wert dimissió! Faltaria més! I que algú s'atrevisca a dir-me que sóc un radical quan no faig res més que defendre uns drets que seran de moment per als fills dels altres i no per als meus , perquè jo encara no en tinc.  

Jaume Gironés Menés 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada