Traduïx

divendres, 28 de setembre del 2012

DIA MUNDIAL PEL DRET A L'AVORTAMET LEGAL, SEGUR I GRATUÏT


EN DEFENSA DELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS

El 28 de setembre de 1990, a Argentina, la V Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib va declarar el 28 de setembre “DIA MUNDIAL PEL DRET A l’AVORTAMENT LEGAL, SEGUR I GRATUÏT”, atés que la conclusió més greu de la cima era que les complicacions per l’avortament insegur i clandestí constituïxen la primera causa de mortaldat de les dones en molts dels països de la regió.
El PSOE d’Alzira se suma i recolza aquesta simbòlica celebració i reclama, una vegada més, la necessitat de mantindre l’actual regulació a Espanya, impulsada pel Govern Socialista, de la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE).
La Llei del 2010 ha tret del Codi Penal el dret de les dones a decidir lliurement la seua maternitat i la interrupció voluntària del seu embaràs. Garantix el dret a l’autonomia reproductiva de les dones, establint que la seua decisió personal és la causa exclusiva per a la interrupció del seu embaràs.
Amb la Llei del 2010, Espanya ha reconegut el dret de les dones a una maternitat lliurement decidida, la qual cosa suposa prosseguir o no amb el seu embaràs, sempre de forma conscient i responsable, per la qual cosa la decisió adoptada ha de ser respectada. Juntament amb aquest dret, la Llei del 2010 reconeix i garantix el dret a l’educació i a la salut sexuals, perquè només amb una educació sexual adequada i amb la millora en l’accés als mètodes anticonceptius, podrem previndre de forma efectiva, especialment en persones jóvens, les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats, i, evitar, per tant les interrupcions voluntàries de l’embaràs.
La Llei de 2010 és a més una llei que garantix la necessària informació de les dones i obliga a un període de reflexió abans de que puguen sotmetre’s a una interrupció voluntària de l’embaràs: les dones són informades de totes les prestacions, ajudes i drets que li corresponen si desitgen continuar amb l’embaràs, així com de les conseqüències mèdiques, psicològiques i socials derivades de la prossecució de l’embaràs o de la interrupció del mateix, i de la possibilitat de rebre assessorament abans i després de la intervenció.
La Llei del 2010 és també garantista per als supòsits d’embarassos d’alt risc, en els que la dona pot decidir interrompre el seu embaràs, per greus motius mèdics legalment previstos i referendats, cas per cas, pels informes mèdics de dos especialistes o d’un comité científic.
Les dones i hòmens socialistes defenem que el dret de les dones a decidir lliurement sobre la seua maternitat ha de fer-se des de la xarxa hospitalària o extrahospitalària pública, de manera que es garantisca el seu caràcter universal i es normalitze com a prestació sanitària.   
El PSOE d’Alzira espera que la celebració, enguany, del “DIA MUNDIAL PER L’AVORTAMENT LEGAL, SEGUR I GRATUÏT” siga un èxit i consciencie a tots els Estats de la necessitat d’una regulació que garantisca el dret de les dones a decidir la seua maternitat. A més fem una crida a tota la població per a mantindre a Espanya una llei d’acord amb les legislacions dels països del nostre entorn, que compta amb el respatler de la majoria de la població.

Fernando Pascual Moscardo
Secretari Organització del PSOE d’Alzira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada